Geld lenen kost geld

Spaarkrediet

Home | Wie Zijn Wij?

Lenen zonder hypotheek

Onderstaand ziet u alle overige leenvormen op een rij.

Doorlopend krediet
Persoonlijke lening
Rentekrediet
Spaarkrediet
Beschermd lenen

Een Spaarkrediet werkt als volgt
U bespreekt vooraf hoeveel u wilt lenen. Er wordt met u een kredietmaximum afgesproken. Er wordt een rentekrediet-overeenkomst aangegaan, in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. Na deze vijf jaar kan de overeenkomst weer worden verlengd. Vanaf uw 60e zal u moeten gaan aflossen. Daarnaast word een spaarverzekering afgesloten met een looptijd van 15 of 20 jaar. De opbouw van de spaarpolis moet zodanig gekozen worden dat uw aflossingsvrije lening aan het eind van de looptijd van de verzekering afgelost kan worden met de uitkering uit die verzekering.

Elke maand betaalt u rente over het door u opgenomen bedrag van uw rentekrediet-rekening. U mag boetevrij aflossen en het totaal afgeloste bedrag mag u ook weer zonder kosten opnemen. Daardoor is dit een heel flexibel krediet. Naast uw rentebetalingen, betaalt u ook maandelijks een vast bedrag aan de spaarpolis.


De voordelen van een Spaarkrediet
Bij een rentekrediet betaalt u iedere maand alleen de rente over het opgenomen bedrag. Aflossen mag u boetevrij. Ook het opnemen van afgeloste bedragen kan eveneens boetevrij. U heeft met het rentekrediet veel financiŽle speelruimte De maandelijkse rentebetalingen worden automatisch van uw salarisrekening afgeschreven. Doordat er uit de spaarpolis, aan het eind van de looptijd een uitkering komt waarmee u het rentekrediet geheel of gedeeltelijk kunt aflossen, blijft u de flexibiliteit van een rentekrediet behouden en kunt u eventueel boetevrij afgeloste bedragen ook weer zonder boete opnemen.


Aflossing van een Spaarkrediet
U mag het volledige geleende bedrag in een keer boetevrij aflossen om het, als u weer geld nodig heeft, zonder kosten weer op te nemen. Gehele of gedeeltelijke aflossingen maakt u zelf over op het moment dat u het uit komt. U kunt natuurlijk ook "sparen" door elke maand een vast bedrag van uw salarisrekening te laten overschrijven naar uw rentekrediet. Daardoor hebt u altijd geld achter de hand. Als uw rentekrediet aan het eind van de looptijd van de spaarpolis is afgelost, wordt de waarde van de spaarverzekering aan u uitgekeerd Daarom heet deze verzekering ook wel spaarverzekering genoemd.


De kosten van een spaarkrediet
Bij het afsluiten van het rentekrediet, wordt niet zoals bij een Persoonlijke Lening de rente voor de gehele looptijd vastgesteld. De rente bij een rentekrediet en een doorlopend krediet zijn altijd variabel. Stijgt de marktrente dan zal ook de rentevergoeding van uw rentekrediet stijgen. Daalt de marktrente, dan profiteert u daar direct van. De rente van een rentekrediet zal, doordat het variabel is, normaal gesproken altijd lager zijn dan van een persoonlijke lening. Jaarlijks ontvangt van de meeste banken een jaaroverzicht waarop de betaalde rente wordt vermeld. De rente is, alleen indien u uw lening gebruikt heeft voor de verbouwing van uw eigen eerste woning is sommige gevallen fiscaal aftrekbaar. Als u voor kortere tijd geld wilt lenen is de constructie van een spaarkrediet niet interessant.
Maximale lening berekenen
Voer onderstaand uw gegevens in en wij berekenen voor u wat u maximaal kunt lenen.
Burgerlijke staat  
Netto maandinkomen
Woonsituatie