Geld lenen kost geld

Rentekrediet

Home | Wie Zijn Wij?

Lenen zonder hypotheek

Onderstaand ziet u alle overige leenvormen op een rij.

Doorlopend krediet
Persoonlijke lening
Rentekrediet
Spaarkrediet
Beschermd lenen

Het rentekrediet werkt als volgt
U bespreekt vooraf hoeveel u wilt lenen. Er wordt met u een kredietmaximum afgesproken. De rentekrediet-overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van vijf jaar. Na deze vijf jaar kan de overeenkomst weer worden verlengd. Vanaf uw 60e zal u moeten gaan aflossen.

Elke maand betaalt u rente over het door u opgenomen bedrag van uw rentekrediet-rekening. U mag boetevrij aflossen en het totaal afgeloste bedrag mag u ook weer zonder kosten opnemen. Daardoor is dit een heel flexibel krediet.


De voordelen van een Rentekrediet
Bij een rentekrediet betaalt u iedere maand alleen de rente over het opgenomen bedrag. Aflossen mag u boetevrij. Ook het opnemen van afgeloste bedragen kan eveneens boetevrij. U heeft met het rentekrediet veel financiele speelruimte De maandelijkse rentebetalingen worden automatisch van uw salarisrekening afgeschreven


Aflossing van een Rentekrediet
U mag het volledige geleende bedrag in een keer boetevrij aflossen om het, als u weer geld nodig heeft, zonder kosten weer op te nemen. Gehele of gedeeltelijke aflossingen maakt u zelf over op het moment dat u het uit komt. U kunt natuurlijk ook "sparen" door elke maand een vast bedrag van uw salarisrekening te laten overschrijven naar uw rentekrediet. Daardoor hebt u altijd geld achter de hand. Als uw rentekrediet aan het eind van de looptijd van de spaarpolis is afgelost, wordt de waarde van de spaarverzekering aan u uitgekeerd Daarom heet deze verzekering ook wel spaarverzekering genoemd.


Maximale lening berekenen
Voer onderstaand uw gegevens in en wij berekenen voor u wat u maximaal kunt lenen.
Burgerlijke staat  
Netto maandinkomen
Woonsituatie